Img

Az ALPAVA KFT

Élhető otthont kínál,
elérhető áron!

A tartÓsan FOGYATÉKKAL ÉLŐK SZÁMÁRA 10% KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK, az ÁLTALUNK FORGALMAZOTT ÉS KIÉPÍTETT RENDSZER ESETÉN!

Idézet: “A tudomány haladása fölöslegessé teszi azokat a munkákat, melyek legjobban mozdították elő a tudomány haladását.”

ALPAVA DIGITÁLIS OTTHON, de miért ? ____ Mi elmondjuk miért drága egy intelligens otthon, de azt is hogy van megoldás!

Amikor valaki építkezik vagy felújítja otthonát, az elektromos rendszer megfelelő kiépítésének jellegében három lehetősége van. Az első hogy nem használunk áramot, ezért nincs szükség elektromos vezetékekre... Valljuk be, ez nem igazán megnyerő választás. A második esetben a "hagyományos" villanyszerelési módot választjuk. Ezzel nincs különösebb probléma, viszont a későbbi "okosítás" lehetősége nagymértékben korlátozott. A Harmadik lehetőség hogy intelligens otthon jellegű kiépítést választ. Energiát spórolhat vele, komfortossá teheti vele otthonát, automatizálhat, és akár távolról is vezérelheti a világítást, ajtót vagy kaput is nyithat vele és még sorolhatnám. Az esetek többségében el is köteleztük magunkat egy gyártói típus felé, akinek a termékeit forgalmazza, esetleg telepíti is valaki. Majd egy programozó telefonszáma sem árt, ha a későbbi meghibásodás esetére szükség lenne rá. Évtizedek távlatában pedig jönnek az újabb és újabb rendszerek. Távlatokban gondolkodva pedig vajon kap e még olyan típusú fali kapcsolót, aminek a rendszerbe illeszthetősége megoldható e? Ki fogja felprogramozni? És mivel ezek komplett rendszerek, így már a telepítés alkalmával is jelentős költségekkel terheli a pénztárcáját! Ezek ellenére igen jó választás, de valljuk be: Sokan nem engedhetik meg maguknak anyagilag az akár több millió forintra rugó beruházást. Ráadásul a vezérlő központ meghibásodása esetén előfordulhat, hogy villanyt sem tud kapcsolni otthonában. Egy 'átlagos' villanyszerelő szakembert a hiba elhárításához felkérve, a javítás eredménye igen kétséges. Ezért a legtöbb esetben az otthon elektromos hálózatának a sorsa megpecsételődött, és marad a fentebb említett második választás.

Van megoldás!

Az ALPAVA Kft. azért alakult, hogy ezen változtasson. Kiépítheti az elektromos hálózatot otthonában "Intelligens" otthon formában, és későbbi igényeinek megfelelően bővítheti otthona tudását. Nem szükséges vezérlő központ és okos fali kapcsoló. Később komolyabb átalakítás nélkül komplett intelligens otthonná fejleszthető. Mi kell hozzá? Természetesen az elektromos hálózat megfelelő kiépítése. A megszokott "villanyszerelés" helyett ebben az esetben minden olyan eszköz, amit kapcsolni ill. vezérelni szeretne, központilag az elektromos elosztószekrénybe kerül bekötésre. A Fali kapcsolók vezetékei szintén, azzal a különbséggel, hogy oda CAT-5 vezetéket kell használni. ("LAN" ismertebb nevén "internet" vezeték.) Ekkor tulajdonképpen nincs más dolga a villanyszerelő szakembernek, mint megfelelően bekötni a szükséges számú relé modul-t a hálózatba. Ebben a formában programozást nem igényel, és a kiépítése sem okozhat különösebben gondot a szakembernek.

ImgSínre szerelhető tápegység ImgTápegység

ImgRelé modul 8x230V /10A

Mi szükséges hozzá?

1 db tápegység és a megfelelő számú Relé modul. A Tápegység a Relé modul és a későbbiekben bekötött egyéb eszközök tápellátásáért is felel, ami akár szünet- mentesíthető is. 1db Relé modul, 8db 10A áramkört tud kapcsolni. Az ennél nagyobb terhelések kapcsolására használhatjuk a legtöbb villanyszerelési boltok által forgalmazott nagyáramú kapcsolásra is alkalmas Relé és Kontaktor számtalan típusait. /Akár többfázisú kivitelben is/. A Falon elhelyezett nyomókapcsolók szintén a Relé modulba kerülnek bekötésre. Ezzel a megoldással otthona már digitális alapokon nyugszik. A Relé modul alkalmas INFRA mozgásérzékelő jel feldolgozására is. Közvetlenül beköthető a 8db mozgásérzékelő és egy külön fali kapcsoló segítségével éjszakai módban is működtethető. Ez azt jelenti, hogy az infra érzékelő által érzékelt területeken, mozgás esetén automatikusan fel - lekapcsolhat a világítás. Infra mozgásérzékelő helyett, használható Pl. jelenlét érzékelő is. A kiépítést és beszerelést egy "átlagos" villanyszerelő mester el tudja végezni az eszköz mellé adott bekötési rajz alapján. Programozást ebben a formában nem igényel, megfelelő bekötés után azonnal üzembe is helyezhető. Az ALPAVA Kft által kiépített rendszer, érzékelni tudja, ha egy központi vezérlő (Pl.: Loxone miniserver) került a rendszerbe, és attól fogva átadja annak a további vezérlést. Ha a központ meghibásodna, Max 4 perc idő elteltével visszaveszi a vezérlést, és az bővítést megelőző módon, mint alaprendszer, tovább működhet. Ezzel szinte elhárul az a probléma, hogy egy központi vezérlő meghibásodása esetén, pl. villanyt sem tud kapcsolni otthonában. És még egy igen fontos jellemző: A relé modul cseréje, annak meghibásodás esetén akár programozás nélkül is elvégezhető! Nem szükséges programozó szakember ahhoz, hogy újra működésre bírja, ezzel megspórolva a további kiadásokat. A legtöbb gyártó esetén ez nem így van, azoknál újraprogramozás is szükséges. Ez a működési megoldás egy védett megoldás, és kizárólag az ALPAVA Kft által gyártott termékekben található meg! /A kapcsolók széles választéka megtalálható a villanyszerelési szaküzletekben, nincs szükség drága "Intelligens" kapcsolók beszerzésére, és később szintén okosítható!/

 

A fali kapcsoló esetén, nem kell tartani a káros mértékű áramütés veszélyétől. A falon elhelyezett kapcsolókban törpe- feszűltség van, amely az egészséges ember életét nem veszélyezteti. A megszokottnál alacsonyabban is elhelyezheti a falon, hogy cseperedő kisgyermeke biztonságosan elérje.Az elektroszmog sugárzása lényegesen kisebb, alig vagy egyátalán nem mérhető értékeket mutat. A dugaljakat is áramtalaníthatja a rendszerrel, így a káros mértékü elektroszmog sugárzása megszűntethető!Tájékozódjon az interneten: ELEKTROSZMOG HATÁSAI

 

 

ImgM32 elektronika ImgM32 + LED ImgM32 Bővítő csatlakozó, ImgFali kapcsoló LED használatávaImgPIR

Img

Az alábbi bővítések - okosítások már némi programozást igényelnek ugyan, de vezérlő központra még így sincs szükség!

Az okosítás viszonylag egyszerű feladat. A fali kapcsolók mögé elhelyezett Pl.: M32 elektronika, átalakítja a kapcsolási eseményt digitális adatra. A Kapcsolóba bekötött (Cat-5) vezeték ezután adatvezetékként funkciónál tovább, míg a kapcsoló az elektronikába kerül bekötésre. Az M32 digitális panel 2db kapcsolót tud fogadni. A Kettő kapcsoló együttes megnyomását, harmadik kapcsolónak érzékeli. Ezen belül mindhárom kapcsoló megkülönbözteti a rövid megnyomást és a nyomva tartást is, amelyekhez különböző funkciókat lehet beállítani. Felkapcsolás automatikus lekapcsolási időzítővel, Időzített lekapcsolás, tartós fel és lekapcsolás a következő megnyomásig, éjszakai vagy nappali üzemmód kapcsolása, vagy akár kaput is nyithat vele. További itt fel nem sorolt funkciók is társíthatók hozzá. Itt szintén meg kell említeni egy fontos tényezőt: Más gyártók igyekeznek saját kapcsolókat, saját elektronikával egybeépítve több féle design kivitelben eladni.  Az ALPAVA Kft ebből az okból kifolyólag úgy találta, hogy szerencsésebb, ha a kapcsoló felület és az elektronika nincs egybe építve. Ezért az elektronika és a kapcsoló külön – külön cserélhető. A kapcsoló meghibásodása miatt így pl. nincs szükség újraprogramozásra, ezzel is csökkentve a fenntartási költséget. Az M32 digitális panel, szintén az ALPAVA Kft. által gyártott és védett termék.

További l ehetőségek:

Az M32 Bővítő csatlakozó használatával tovább fokozható a "rendszer" tudása. Az M32 alappanel-re köthető 3db LED dióda is. Ebből kettő darab esetén a fényerő szabályozható.  A fényerő, a kapcsoló által kapcsolt eszköz (pl. világítás) be vagy kikapcsolt állapotához szintén beállítható. Az időzített fel és lekapcsolt állapotokat villogással jelzi. A harmadik LED szintén állapot visszajelzésére szolgál.   Éjszaka, vagy sötét helyeken, mint pl. moziterem, irányfény lehet a kapcsoló megtalálásához, ugyanakkor a kellemes még nem zavaró fényerő beállítható, mint alapérték. A fényerő távolról is vezérelhető, akár kikapcsolható megfelelő kiépítés esetén. (Pl.  tablet Pc, -Mobil telefon, vagy számítógép használatával is.) Nem szükséges világtós fali nyomókapcsolót vásárolni, a LED dióda változatos színekben utólag is beépíthető. (kék, sárga, zöld, piros, narancs, egyéb...)
Hangjelzés: Az M32 többféle jelzőhang leadására is alkalmas. A kapcsolás pillanatában különböző hangjelzéssel jelezheti a kapcsolt eszköz állapotát. Beállítható időközönként a bekapcsolt állapotot hangjelzéssel jelezni tudja. (Emlékeztető hangjelzés) Segélykérő funkcióként is működhet, pl. egy felügyeletre szoruló személy egy másik helyiségben megnyomja az erre a célra kinevezett kapcsolót, vagy vezeték nélküli nyomógombot, akár az összes helyiségben lévő fali kapcsoló hangjelzéssel jelez. Központ használatával ébresztő óra szerepet is betölthet és a jelzőhang a fali kapcsolóból hallható. A jelzés akár addig is fenntartható, amíg 1x megnyomja a fali kapcsolót. A hőmérő alkalmas -50C°és +125C°közötti hőmérséklet mérésére. Felhasználható hűtés és fűtésvezérlésre is. A mért hőmérséklet értéke távolról az adatbuszon lekérdezhető tized fokos pontossággal. Infra-vevő használatával, és megfelelő távirányítóval kapcsolhat fel és le világítást, - áramtalaníithat  dugalj-t, -Nyithat kaput, segélykérő hangjelzést kapcsolhat be - ki, és még számtalan megoldás lehetséges. Távirányítónak megfelelhet egy egyszerű és olcsó univerzális Infra-távirányító is. KAMERA: Amennyiben szükséges, IP kamerákat is elhelyezhet otthonában, amelyet akár távolról is elér, így megtekintheti a tetszőleges kamera által látott élő képet is. Kiegészíthető digitális rögzítővel, amely a kamera által vett kép és akár hanganyagot rögzíti. A Rögzített képet és felvételeket távolról is megtekintheti megfelelő eszközök használatával.

 

Látássérült emberek számára a hangjelzés igen nagy segítség lehet, számukra könyen észlelhetővé válik ha pl. más családtag úgyfelejtette a világítást. Mozgáskorlátozott embertársaink a távoli vezérlést vagy az Infra vezérlést részesítik előnyben. Akár az ágyból is kapcsolhatnak lámpát, vagy nyithatnak kaput.Felügyeletre szoruló személy számára, mind pedig a hozzá tartozó családtagok számára, a segélykérő funkció jelentheti az ideális megoldást a mielőbbi észleléshez.

 

 

ImgImg

Img

ImgA bemutatófal, megtekinthető az Aszódi üzletünkben!

 

Távoli vezérlés:

Amikor Pl. Otthonából vagy Interneten keresztül grafikus felületen szeretné vezérelni otthonát, szükséges a megfelelő eszközök használata. Mint Pl. Router, és egy Mini IP szerver. A legegyszerűbb megoldás egy TCP/IP <-> adatbusz konverter használata, ami erre alkalmas Router és internet használatával köti össze a rendszert a külvilággal, így földrajzi helytől függetlenül vezérelheti otthonát. Vezérlő eszközként Tablet Pc, vagy erre alkalmas mobiltelefon e célnak jó választás lehet. Összességében elmondható hogy már vezérlő központ nélkül is egy jól használható rendszert lehet kiépíteni. Némi programozó tudással és elektronikai affinitással rendelkező emberek biztosan élvezni fogják saját otthonuk okosítását. Néhány előnyt felsorolva: Energiát takaríthat meg vele, komfortosabb otthon, lényegesen alacsonyabb az elektroszomog sugárzás, fogyatékossággal élő emberek számára is hasznos funkciók. Továbbá nem szükséges programozót hívni az alapbeálltás megváltoztatásához és Később lépésről-lépésre is bővíthető.  Az utólag rendszerbe kötött vezérlő központ meghibásodása esetén, az azt megelőző állapot szerint továbbra is vezérelheti otthonát és ezzel együtt verhetetlen ár-érték arány!

Távoli elérés biztosítása: Az Internet szolgáltatók egy része magánember számára nem biztosít fix IP címet a távoli elérésére. Ez azt jelenti, hogy amennyiben távolról szeretné vezérelni otthonát, nem fogja tudni hogyan is érje el azt, ha megváltozik a szolgáltatótól kapott IP címe. Ezért az ALPAVA Kft. Az általa telepített rendszerhez a 2 évig díjmentesen biztosítja a DDNS szolgáltatását, így IP cím helyett Domain név használatával érheti el bárhonnan otthonát. Ezzel az IP címe változása sem okozhat különösebb problémát. (pl.: "valakiotthona.alpava.hu" címen mindig biztosítva lesz a távoli vezérlése.) Természetesen a díjmentes időszak után is biztosítható a DDNS szolgáltatás, egy éves alapdíj ellenében. Helyi vagy távoli vezérlő szoftver: Tablet Pc-re és Telefonra (Android v. Iphone) a testre szabott szoftver az igények és lehetőségek felmérésével kerül átadásra. ImgTablet Pc-n futó vezérlés, pillanatképek... Vezérlőközpont beszerelésére, összetettebb feladatok esetén érdemes beruházni! (Automatizálás, hűtés és fűtés vezérlés valamint egyéb bonyolultabb feladatok esetén.) A távoli vezérlés ebben az esetben központon keresztül történik. Otthonát szintén elérheti távolról és vezérelheti Tablet Pc vagy erre alkalmas mobiltelefon használatával, esetleg PC -ről. Az Alpava Kft.-nek érdeke ugyan nem fűződik hozzá, ennek ellenére a LOXONE miniserver-t, mint vezérlő központot ajánljuk akár utólagos beépítésre. Továbbá használható még egyes Amx, Extron, Crestron és egyéb központi vezérlők típusai is.

 

 

Ár garancia!

Az ALPAVA Kft. által forgalmazott eszközök aktuális árait, az ALPAVA Kft határozza meg. A szerződött értékesítőink ennél drágábban nem jogosultak továbbadni, valamint harmadik félnek viszonteladásra szintén nem adhatják tovább! Ezzel igyekszünk garantálni hogy a termék valós ár-érték aránya a fogyasztó számára mindig ideális keretek között maradjon.

ÉRTÉKESíTŐK ÉS BEMUTATÓTEREM:

Img

Img

ASZÓDI - ÉRTÉKESÍTÉS ÉS BEMUTATÓTEREM : _____________________ Marton Tamás Villamossági Üzlet - Kossuth utca 36. - Telefon: +36 /20/ 244-5770 ___ Nyitvatartás: H-P: 07h-17h -ig. SZ: 07h-12.30h -ig. V: ZÁRVA

Értékesítőink elérhetősége : +36 20 244 5770 __+36 20 460 4216__ +36 20 577 0781

 

 

 

Aktuális árlista:

Tápegység 13.8V/5A : 8.000 Huf +Áfa

Szünetmentes tápegység 13.8V/Max10A + Akku : 23.200Huf +Áfa

RS-485 Relé modul 8x230V/10A : 35.000Huf +Áfa

M32 Elektronika : 6.150Huf + Áfa

M32 Bővítő csatlakozó : 1.320Huf +Áfa

WiFi Router (+beépített VPN szerver) : 9.000Huf +Áfa

Vezérlő szoftver (Iphone,Android) programozás: 8.500Huf +Áfa

Tablet Pc + telepített vezérlő szoftver : 20.000Huf +Áfa

TCP/IP Szerver : 24.000Huf +Áfa

Telepítési díj : Felmérés alapján!

Felmérési díj : Pest megye területén belül ingyenes. Azon túl 60Ft+Áfa/Km amely megrendelés esetén a számla végösszegéből levonásra kerül!

Helyszíni programozás: : Felmérés alapján 15.000 - 60.000Huf +Áfa (Átlagosan: 20.000 és 35.000 Huf +Áfa között mozog.)

Dinamikus DNS szolgáltatás : 1 évig ingyenes, utána 3.000Huf +Áfa/Év

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! Áraink csak a cégünk által telepített rendszer esetén érvényesek. Egyéb esetben érdeklődjön!